maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kirpparilöytöjä

Meillä meni tänä viikonloppuna olkkari vähän uusiksi. Vanhoja huonekaluja lähti, osa vaihtoi paikkaa ja uusi kirjahyllykin löysi tiensä perille. Ikean reissu jäi kyllä tältä erää väliin, porukat muuttivat takaisin tänne päin ja heidän muuttoaikataulunsa ei oikein antanut periksi. Muttei se mitään, me ollaan koluttu senkin edestä kirpputoreja. Kaikkea pientä kivaa on löytynyt kodin piristykseksi. Vielä kun jaksaisi sen yhden keittiön tuolin maalata niin keittiö alkaa näyttämään tosi kivalta.
Jotakin tauluja pitäisi myös hommata, meillä on vaan miehen kanssa ihan täysin erilainen maku eikä olla löydetty vielä yhtäkään sopuhintaan mistä molemmat tykkäisi.
Tässä kuitenkin joitain kirppislöytöjä:




Tämä pääsi Niilon sängyn viereen.


Mukaan tarttui myös Niilolle leluja ja Brion puinen työntökärry ( jäi maksamaan huikeat 4,5€!), espressokuppeja, lapsille puuhakirjoja ja niin edelleen.
Saatiin siis Sakun kauan kaipaama espressokeitin. Löytyi facbookin paikallisesta roskalava -ryhmästä. Mies on jo vuosi hinkunut sellaista muttei ole tullut ostettua, eikä tarvinnut nytkään! Nuo on tosi käteviä nuo ryhmät, me ollaan myös paljon myyty että ostettu niissä kirppisryhmissä. Tänäänkin käytiin hakemassa kengät miehelle sekä Niilolle semmoinen rattaisiin kiinnitettävä rattilelu. Onhan se toki kätevämpää käydä ihan konkreettisella kirppiksellä kun ei tarvitse sumplia noutoja ja hakuja mutta on siinä toki omat etunsa, voi rauhassa kotona käydä läpi jne.


Innostuin tuossa viimeviikolla taas kokkailemaan -oon siis opiskellutkin kokkialaa ja tein ennen ihan hulluna ruokaa, mutta Niilon syntymän jälkeen se on siirtynyt enemmän Sakulle - ja teinkin erän porkkana-papupihvejä pakkaseen. Meillä on aina ruokaa pakkasessa pahan päivän varalle, tai jos vaikka vaan laiskottaa. Tehdään suosiolla vähän isompia annoksia kerralla ja heitetään osa pakastimeen. Näihin pihveihin en käyttänyt mitään erikoisempaa ohjetta, lähinä päästä heitin ja sekoittelin ja maistelin. 
Näihin porkkana-papupihveihin tuli

7 porkkanaa raastettuna
1 tlk isoja valkosia papuja ( muussasin haarukalla)
2-3rkl vehnäjauhoja
reilu desi korppujauhoja
2 kananmunaa
suolaa
valko- ja mustapippuria
korianteria
paprikajauhetta
loraus vettä.

Kaikki vaan sekasin ja öljyssä paistelin lettupannulla. Niitä tuli muistaakseni 22kpl.
Korianterin voi jättää hyvin pois, itse vaan tykkään laittaa sitä vähän kaikkiin ruokiin. Ei vain välttämättä ole kaikkien makuun.



Mustikkamuffineitakin tuli leivottua eilen pari pellillistä, vein ne tarjolle pikkusiskoni ja -veljeni synttärikahvitteluille. Niistä nyt ei tullut kuvia nappastua, mutta eipä nyt perusmuffineissa paljon näkemistä olekkaan. Meillä on vieläkin litra-pari mustikoita pakkasessa viime kesältä. Edellisessä asunnossa kun asusteltiin niin siinä oli iiiiso mustikka-apaja ihan nurkan takana. Siellä miekii masu pystyssä viimisillään raskaana poimin muutaman litran. Mies jännitti joka kerta että lähetäänkö metsästä synnärille. Ei sentäs lähty. Mulla oli taktiikka ottaa iso muovipussi mukaan ja istu vaan reteesti sinne pusikkoon poimimaan. Enhän mie ois mitenkään yllänny mahani kanssa kyykistelemään. Kuitenkin, ne kaikki menivät suoraan pakkaseen ja kun Niilo syntyi, mummoni toi meille mökiltä poimittuja mustikoita muutaman litran myös. Niitä nyt sit on käytetty kaikenmaailman marjapiirakoihin, muffinsseihin, puuron sekaan sekä mustikkahilloon ( on muuten superhyvää vaikka itse sanonkin.)

Huhtikuu meillä onkin melko kiireinen. Mulla on kuvauskeikkoja ihan hyvin kalenterissa, meillä on mun että miehen synttärit ( mulla 16.pvä ja Sakulla 10.), sinne Forssaan anoppilaan suunnataan siinä välissä, Elli ja Aatu 9 veet synttärilounaalle ja synttärishoppailemaan jne. Niilo saa kyllä loppukuusta suunnata joko mummolaan tai Kattilaan ( me kutsutaan mun tädin kotia kattilaksi kun näitä tätejä riittää ja siellä on 4 kissaa ( Niilo on ihan hulluna kissojen perään) niin siitä sitten muotoutui Kattila) yökylään ja me voitaisiin vaan hengähtää Sakun kanssa kaksistaan, käydä vaikka jossain syömässä. 

Jaha, nyt jotain pientä iltapalaa ja Frendit -maratoni jatkukoon jaksolla tai parilla ( alotettiin katsomaan Netflixistä alkuvuodesta alusta asti ja nyt aletaan olemaan 9.kauden lopussa) jaksolla. Huomenna meillä onkin 8 kk neuvola, saas nähä miten on poika kasvanut viime kerrasta.

Kivaa alkanutta viikkoa!
Emmi

ps. Jee mun kaikki idätykset on lähtenyt kasvamaan!
Persilija tai basilika, en muista ;)

Chili, siemenet kaivoin jostain mausteseospussista.

Tilli ( kai? ) 



Kauniita unia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti