torstai 3. maaliskuuta 2016

Kuulumisia

Johan on hulinaa riittänyt. Sain blogin muutettua ja huushollin kevätsiivottua ja sitten jo tiistaina tuli neljä pientä vierailijaa lauantaihin asti. Viisi lasta talossa tuntuu korvissa kieltämättä enemmän kuin tuo yksi. Eilen tehtiin ruuaksi itse pitsaa, tytöille oma pellillinen ja miesväelle oma pellillinen. Jotakin kuvaa mun piti ottaa tänne laitettavaksi mutta eihän siinä ehtinyt ennenku pellit loistivat tyhjyyttään. Mutta herkullista oli, ainakin tyttöjen pitsa; kana-paprika-sipuli-feta-oliivi. En muista oonko koskaan tehnyt itse kanapitsaa. Jos jostakin tilataan niin yleensä vakiona valitsen kanan mutta jos itse tehnyt, tulee lähes aina tehtyä jonkin sortin tonnikala-salami viritelmä. Käytiin myös eilen kirjastossa hakemassa lapsille hiihtolomaluettavaa ja tarttui sieltä pari neulekirjaa matkaan itselleni. Musta on tosin alkanut tuntua että samat ohjeet löytyvät nykyään netistä. Toisaalta tykkään kirjoista. Paljon mielummin luen kirjaa tai lehteä konkreettisesti kuin selaan näyttöä. Varsinkin englannissa kaikilla tuntui olevan Kindle tai muu e-reader mut uskollisesti kannoin aina pokkaria mukana metrossa, painoikin sitten sen ~100g enemmän.

Eilen illalla kävin katsomassa läpivedon Arto Mellerin runoihin perustuvasan näytelmän ja ottamassa promokuvat mainoksia varten. Suosittelen kovasti mennä katsomaan, kunnon ensi-ilta on huhtikuussa mutta tänä lauantaina Kotkassa Nelosteatterilla on "demo"esitys nelosfestareilla. Kuvien käsittelyä siis luvassa heti alkuviikosta kun hulina tasaantuu täällä. Samalla on tarkoitus myös käsitellä ja tehdä kyseisessä näytelmässä olevan näyttelijän omaa "portfoliota". Kivaa kivaa!


Tänään suunnattiin koko porukka pulkkamäkeen, meillä on melko iso puisto tien toisella puolella ja siellä on aika hyvä kukkula mäenlaskuun. Iltapäivällä leivottiin tyttöjen kanssa mustikkapiirakka mutten ehtinyt siitäkään kuvaa nappaamaan, kuului vaan yksi iso nams ja sinne män.


Käsityöjuttujakin oon saattanut tehdä mutta niistä mun pitää vielä toistaiseksi olla ihan hyshys -salaisuusjuttuja joten esittelen tässä sitten aikaisempia luomuksia:

Kuvan nappasin tänään puistossa kun Niilo 7kk ihmetteli lumisia puita. Tein jo raskausajan alkupuolella tuon Niilon pipon, taisi olla yksi ensimmäisiä käsitöitä pitkän paussin jälkeen. Muistan kun sain tietää olevani raskaana, aloin heti suunnitelemaan kaikkea pientä, pehmeää ja lämmintä jota voisin tehdä vauvalle. Niilon vaunupeitto oli ensimmäinen isompi työ jonka olen tehnyt. Sen tein itseasiassa jo Lontoossa asuessani, Viltti on muistaakseni noin  90cmx140cm ja se koostuu valko-harmaa-mustista isoäidin neliöistä. Ajattelin alun perin vain tehdä torkkuviltin mutta se päätyikin sitten Niilon käyttöön. 

Tuossa tänään postissa tullutta Suuri Käsityö-lehteä selaillessani vastaani tuli sivulla 69 oleva vauvan villapaita joka houkuttelisi tehdä:
 Ehkä ei juuri noilla väreillä mutta muuten tuo on mielestäni ihana. En oo koskaan neulonnut mitään "isompia" juttuja mutta raskaus aikana virkkasin Niilolle kahdet housut sekä niihin sopivan neuletakin. Ja myssyjä/pipoja ja tossuja. Ehkäpä tuo neule pääsee vielä puikoille kunhan saan sopivat langat hommattua. 
Siivosinkin tuossa eilen illalla lankakorin, uudelleen kerin muutaman lankapallon ja kartoitini hiukan lanka tilannetta. Keittiövaaka tms. olisi kätevä että osaisi arvoida lankojen painon. Oon hirmu huono noin käsituntumalla arvioimaan. 

Huomenna olisi kai tarkoitus tehdä pulled pork -sämpylöitä ja leipoa jotakin viikonlopun kunniaksi.
Saisi vaan tämä kauhea flunssanpoikainen kadota. Niilo on meistä se joka on melkeinpä kunnolla kunnossa, kaikki muut lapset niiskuttaa tai aivastelee tai yskii kuorossa ja mulla että miehellä kurkkua nipistelee ja nenä vetää tukkoon. Ensiviikolla olisi viikonlopuksi tarkoitus lähteä anoppilaan Forssaan, toivottavasti oltaisiin siiheksi terveenä.




 Nyt lapsille iltapalaa ja itsekkin nukkumaan pian, Niilo päätti aamulla herätä 5.50 eikä ole nukkunut päiväunia montaa tuntia yhteensä tänään, alkaa olemaan itselläkin melko hyytynyt ole.

Hyvää viikonlopun alkua!

Emmi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti